Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z kapusty kiszonej i cukinii

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapustka kiszona 1,5 kg
olej
wieprzowina 70 dkg
ścinki wedlin 60 dkg
pieczarki 40 dkg
koncentrat pomidorowy 5 łyżek
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
cukinia 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 5 sztuk
Ziele angielskie całe Prymat 8 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z kapusty kiszonej i cukinii

Kroki postępowania

1
Z kapusty odcisnąć sok, drobno ją pokroić. Podlać wodą, dodać liście laurowe i ziele angielskie. Gotować pod przykryciem.
Krok 1 - Bigos z kapusty kiszonej i cukinii foto
2
Mięso umyć, osuszyć wraz z okrawkami wędlin pokroić w kostkę. Podsmażyć na oleju. Dodać do gotującej się kapusty.
Krok 2 - Bigos z kapusty kiszonej i cukinii foto
3
Pieczarki pokroić w plastry, podsmażyć na oleju. Cukinię przekroić wzdłuż, wydrążyć miąższ, pokroić w kostkę. Podsmażyć na oleju, przyprawić kucharkiem. Wraz z pieczarkami dodać do kapusty.
Krok 3 - Bigos z kapusty kiszonej i cukinii foto
4
Wszystko dokładnie wymieszać, gotować do miękkości. W razie potrzeby uzupełnić wodą. Dodać koncentrat pomidorowy oraz przyprawy do smaku
Krok 4 - Bigos z kapusty kiszonej i cukinii foto
5
. Wymieszać. Podawać z dodatkiem pieczywa.
Krok 5 - Bigos z kapusty kiszonej i cukinii foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 27.03.2013 11:42
mi smakuje :-)
Krystyna32 30.12.2012 00:57
extra
Seba 19.12.2012 09:13
super
mirosława4 06.12.2012 21:47
świetny ten bigosik
IlonaAlbertos 27.11.2012 15:32
Świetne połączenie kapusty z cukinią.
Motorek 15.10.2012 09:00
bardzo smaczny
Anna138 14.10.2012 18:41
Fajny przepis
Ada-Gaba 29.08.2012 10:37
świetny pomysł
mela25 29.08.2012 08:20
ciekawy pomysł
irenka 28.08.2012 22:33
pyszniutki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak