Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BIGOS Z KAPUSTY KISZONEJ

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Aromatyczny bigos z kiszonej kapusty z dodatkiem suszonych śliwek. Łatwy w przyrządzeniu i naprawdę pyszny!

Składniki:

kapusta kiszona 300 g
grzyby suszone 8 szt
śliwki wędzone 4 szt
kurczak lub indyk wędzony 300 g
sól do smaku
pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
majeranek do smaku
przecier pomidorowy opcjonalnie

Przepis i sposób przygotowania na: BIGOS Z KAPUSTY KISZONEJ

Sposób przygotowania: Kapustę pokroić, wrzucić do garnka, podlać lekko woda i dusić na małym ogniu około 20 minut z liściem laurowym (sprawdzać czy woda nie wyparowała i kapusta się nie przypala). Kurczaka, śliwki suszone i namoczone grzyby pokroić w paski i dodać do kapusty. Całość gotować 10 minut, doprawić solą, pieprzem majerankiem i ewentualnie łyżeczką przecieru pomidorowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wyattearp 20.09.2016 17:11
Ja gotuje bigos kilka godzin
Łukasz15 20.09.2016 14:47
Super bigosik
Joanna Kryla 20.09.2016 14:10
Taki najlepszy-uwielbiam!
ben-ka 20.09.2016 12:56
Apetyczny, bardzo apetyczny.
Pobitegarybarbary 20.09.2016 12:55
Oj oj ale mi już świętami zapachniało:)
Futka 20.09.2016 12:18
Przepyszny bigos. Palce lizać :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak