Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z kapusty kiszonej

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
kiełbasa podwawelska 2 laski
boczek wędzony 30 dag
pieczarki 1/2 kg
cebula 2 sztuki
przecier pomidorowy 1 szklanka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z kapusty kiszonej

Kroki postępowania

1
Kapustę kiszoną odciskamy z nadmiaru kwasu, płuczemy i gotujemy do miękkości z zielem angielskim i liśćmi laurowymi.
Krok 1 - Bigos z kapusty kiszonej foto
2
Pieczarki, cebulę, kiełbasę oraz boczek kroimy w plasterki/kostkę i podduszamy na tłuszczu.
Krok 2 - Bigos z kapusty kiszonej foto
3
Mięso, cebulę i pieczarki dodajemy do kapusty, wlewamy przecier i dusimy jeszcze około godzinę. Doprawiamy do smaku.
Podajemy z pieczywem.
Krok 3 - Bigos z kapusty kiszonej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 14.11.2014 15:56
taki jest najlepszy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak