Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z kapusty kiszonej

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
cebula 2 szt
pieczarki 15 dag
suszone śliwki kalifornijskie kilka
przecier pomidorowy słoiczek
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 2 szt
sól
pieprz
olej do smażenia
żurawina
wędlina 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z kapusty kiszonej

Kapustę pokroić i zalać wodą. Zagotować, odcedzić i ponownie zalać wodą. Do kapusty dodać przyprawy i suszone owoce i gotować na małym ogniu. Pieczarki pokroić i podsmażyć na oleju, dołożyć do kapusty. Cebulę posiekać, podsmażyć i również dodać do kapusty. Gotować pół godzinki. W międzyczasie pokroić mięso, dorzucić do bigosu. Dodać przecier pomidorowy i gotować całość ok godzinki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 02.01.2014 14:12
wygląda smacznie, proste, ale pyszne
Olga_SK 28.12.2013 15:43
Klasyka najlepsza! :)
Megg 28.12.2013 11:35
Smaczny bigosie
smerfna_chatka 28.12.2013 10:51
bardzo smacznie wygląda
iwi 28.12.2013 00:06
Smaczny bigos

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak