Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z kalarepą

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 (ok. 1 kg)
kalarepka młoda 3 sztuki
parówki cienkie 4 sztuki
ketchup łagodny 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
oliwa 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z kalarepą

Kroki postępowania

1
Kapustę szatkujemy i przekładamy do garnka (na dno wlewamy oliwę).
Krok 1 - Bigos z kalarepą foto
2
Kalarepę obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach, dodajemy do kapusty. Dusimy pod przykryciem, co jakiś czas mieszając, aż kapusta będzie miękka.
Krok 2 - Bigos z kalarepą foto
3
Parówki kroimy w plasterki i dodajemy do kapusty i kalarepy. Mieszamy.
Krok 3 - Bigos z kalarepą foto
4
Następnie dodajemy ketchup, koncentrat pomidorowy oraz przyprawy: sól, pieprz i pieprz cayenne. Dokładnie mieszamy i podgrzewamy przez chwilę. Wykładamy na półmisek.
Krok 4 - Bigos z kalarepą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 17.08.2015 15:40
ciekawe połączenie w takim zestawieniu jeszcze nie jadłam
Konczi 17.08.2015 10:01
taki bigosik musi być pyszny :))
Habibi 17.08.2015 08:43
W końcu kalarepa to kuzynka kapusty ;) Ja czasami też dodaję do słodkiego bigosu innych letnich warzyw, bo do słodkiej kapusty pasuje mi wiele dodatków :)
Motorek 17.08.2015 08:32
pyszny bigosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak