Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z kabaczków z pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kabaczek 0,5 kg
pomidor 3 szt
cebula dymka ze szczypiorkiem 3 szt
pieczarki 30 dag
śmietana 4 łyżki
mąka 1 łyżeczka
bulion warzywny 1 szklanka
olej 2 łyżki
przyprawa kucharek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z kabaczków z pieczarkami

Kabaczka pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, dodać drobno posiekaną cebulę wraz ze szczypiorem, podsmażyć. Następnie dodać pokrojone pieczarki i pomidory. Dusić do odparowania soku. Kabaczka ugotować w bulionie warzywnym, dodać cebulę wraz z pieczarkami i pomidorami, następnie wlać śmietanę wymieszaną z mąką, zagotować. Przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 04.11.2013 13:40
podoba mi się :)
Motorek 30.12.2012 11:41
smaczne
Katarzyna59 05.07.2012 19:51
pyszny
Krzysztof27 07.02.2012 18:31
okkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
mehia 22.05.2011 16:10
superowy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak