Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z cukinii

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinii (dosyć duża) 1 szt
kiełbasy 30-40 dad
cebuli 2 sztuki
rosołowa 1 kostka
sól, pieprz do smaku
koncentrat pomidorowy do smaku
oliwy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z cukinii

Cukinie obrać i pokroić w kostkę. Kiełbasę pokroić w półplasterki. Na patelni rozgrzać olej i przesmażyć cebulę pokrojoną w piórka. Włożyć do garnka razem z pokrojoną cukinią i podlać trochę wodą (nie za dużo). Dusić na wolnym ogniu, dodać kiełbasę i kostkę rosołową cały czas ostrożnie mieszając. Dodać koncentrat pomidorowy. Doprawić solą i pieprzem. Cukinia powinna zmięknąć ale nie może się rozgotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak