Bigos z cukinii

Bigos z cukinii

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    2 szt.
  • cukinia

    4 szt.
  • pomidory

    4 szt.
  • kiełbasa śląska

    2,5 szt.
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • czosnek

    2 ząbki
  • olej do smażenia

  • woda

    do podlania, na oko
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Bigos z cukinii

Kroki postępowania

Krok 1 - Bigos z cukinii foto
Cebulki pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju.
Krok 2 - Bigos z cukinii foto
Cukinie obrać, wydrążyć pestki, pokroić w kostkę. Pomidora sparzyć, obrać ze skórki, również pokroić w kostkę. Dusić podlewając wodą.
Krok 3 - Bigos z cukinii foto
Przyprawić przyprawami i czosnkiem. Na ostatnie 10 minut dodać kiełbasę pokrojona w kosteczkę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 21.08.2012 05:14
apetyczne
Aleksandraa 15.08.2012 20:37
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat