Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z cukinii

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 szt.
cukinia 4 szt.
pomidory 4 szt.
kiełbasa śląska 2,5 szt.
sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek 2 ząbki
olej do smażenia
woda do podlania, na oko

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z cukinii

Kroki postępowania

1
Cebulki pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju.
Krok 1 - Bigos z cukinii foto
2
Cukinie obrać, wydrążyć pestki, pokroić w kostkę. Pomidora sparzyć, obrać ze skórki, również pokroić w kostkę. Dusić podlewając wodą.
Krok 2 - Bigos z cukinii foto
3
Przyprawić przyprawami i czosnkiem. Na ostatnie 10 minut dodać kiełbasę pokrojona w kosteczkę.
Krok 3 - Bigos z cukinii foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 21.08.2012 05:14
apetyczne
Aleksandraa 15.08.2012 20:37
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak