Bigos wegetariański z parówkami sojowymi

Bigos wegetariański z parówkami sojowymi

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
3 - 4

Nie jest to typowy polski bigos, na który czekamy przez kilka dni. Bardziej lekka przekąska w upalne dni, gdzie królują świeże warzywa. Zobacz przepis na wegetariański bigos z parówkami sojowymi.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • młoda kapusta

    1 sztuka
  • pomidor

    2 sztuki
  • pieczarki

    250 gramów
  • parówki sojowe

    250 gramów
  • ząbki czosnku

    2 sztuki
  • cukinia żółta

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę grubo szatkujemy, podlewamy 100 ml wody i sparzamy pod przykryciem. Obrane ze skóry pomidory, kroimy w kostkę, dodajemy do kapusty wraz z pokrojonymi pieczarkami, parówkami i rozgniecionym czosnkiem. Dusimy pod przykryciem przez dwa kwadranse(przy początku drugiego dodajemy cukinię). Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat