Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos warzywny alla leczo

3.0
(20)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa śląska 40 dag
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 sztuka
por (biała część) kawałek
papryka czerwona 1 sztuka
cukinia 1 sztuka
pomidor 2 sztuki
Kucharek do smaku
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
olej roślinny 3 łyzki
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos warzywny alla leczo

Kroki postępowania

1
Warzywa myjemy,kroimy w grubą kostkę tak samo kiełbasę por w pół krążki.
Krok 1 - Bigos warzywny alla leczo foto
2
W rondlu rozgrzewamy trzy łyżki oleju wrzucamy kiełbasę por i dymkę dusimy 5 minut pod przykryciem
Krok 2 - Bigos warzywny alla leczo foto
3
następnie dodajemy paprykę i cukinię dusimy kolejne 5 minut od czasu do czasu mieszając na koniec dodajemy pomidory,doprawiamy do smaku sola pieprzem czubricą i kucharkiem dusimy wszystko razem jeszcze 5 minut.Zestawiamy z ognia,podajemy gorące danie z bagietką pszenną posypane posiekaną matką pietruszki. Smacznego
Krok 3 - Bigos warzywny alla leczo foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 20.05.2014 00:16
smakowite połączenie
iziona 15.05.2014 18:12
Miłość od pierwszego spojrzenia :)
wyattearp 15.05.2014 09:38
ważne że pyszny
Beata999 14.05.2014 18:32
Nie ważne bigos czy leczo .Jest OK.
Czyki 14.05.2014 13:03
Ale cudownie to wymyśliłaś super:)
ewelinapac 14.05.2014 13:02
Super wygląda
Pani Domu 14.05.2014 12:56
wspaniale wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak