Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos swojski

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 2 kg
wędzone żebro wieprzowe
żebro wołowe
udo z kurczaka
skrzydła z kaczki 2
śliwki wędzone
Liść laurowy suszony Prymat 3
ziele angielskie 4
wino czerwone wytrawne 1 szklanka
pieprz
jałowiec 4 ziarna
smalec (gęsi)

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos swojski

Kroki postępowania

1
Kiszoną kapustę pokroić nożem na drobne kawałki, rozgrzać w garnku 3 łyżki gęsiego smalcu, włożyć surowe mięso - udo z kurczaka, wołowinę i kaczkę.Następnie położyć warstwę kapusty, dodać liście laurowe, ziele angielskie i jałowiec i zacząć gotować.
Krok 1 - Bigos swojski foto
2
Po pół godzinie gotowanie dodać wędzone żebro wieprzowe, namoczone wcześniej grzyby leśne i wędzone śliwki.

Gotować kilka godzin mieszając, aż kapusta będzie miękka, a mięso odejdzie od kości.
Krok 2 - Bigos swojski foto
3
Wyjąć ugotowane kości, rozdrobnić, dodać do bigosu, doprawić do smaku pieprzem i ewentualnie solą. Podawać na gorąco.

Smacznego :))
Krok 3 - Bigos swojski foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 25.01.2014 09:14
świetny bigosik
Bernadeta1 09.01.2014 00:16
ślinka leci na raki bigosik, pycha
pacpaw 15.12.2013 15:40
w święta też wezmę się za bigos
Kasia36 16.04.2013 22:33
Ciekawe składniki, inne niż dodaję do swojego
pestka 15.04.2013 11:03
dawno już nie robiłam, nabrałam ochotę aby go ugotować
justys759 30.03.2013 17:35
mmm pychota!
edzik 30.03.2013 14:58
ale wypasiony bigos!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak