Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos po cygańsku

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone drobiowe 1 kg
pieczarki 1 kg
papryka czerwona 3 szt
cebula 2 szt
korniszony 1 słoik
pomidory w puszce 1 szt
ketchup 1 mały słoiczek
sól do smaku
pieprz
majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos po cygańsku

Mięso mielone doprawić jak na kotlety i usmażyć małe kuleczki.Przełożyć je do naczynia żaroodpornego.Pieczarki pokroić w ćwiartki i obsmażyć najlepiej na maśle.Dodać pokrojoną cebulę,paprykę i korniszony, dodać przyprawy. Wszystko zalać pomidorami z puszki i dodać ketchup. Wszystko dusić aż warzywa będą miękkie. Teraz można potrawę połączyć z mięsnymi kuleczkami i jeszcze chwilę poddusić

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dwa pokoje z kuchnią 14.05.2014 15:10
super przepis!
karolina1869 14.01.2014 13:51
bardzo mi się podoba ten przepis
SylwiaMagdaSabin 08.01.2014 22:48
W takiej wersji nie jadłam.
smerfna_chatka 08.01.2014 22:22
pyszności mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak