Bigos po cygańsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone drobiowe

    1 kg
  • pieczarki

    1 kg
  • papryka czerwona

    3 szt
  • cebula

    2 szt
  • korniszony

    1 słoik
  • pomidory w puszce

    1 szt
  • ketchup

    1 mały słoiczek
  • sól do smaku

  • pieprz

  • majeranek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso mielone doprawić jak na kotlety i usmażyć małe kuleczki.Przełożyć je do naczynia żaroodpornego.Pieczarki pokroić w ćwiartki i obsmażyć najlepiej na maśle.Dodać pokrojoną cebulę,paprykę i korniszony, dodać przyprawy. Wszystko zalać pomidorami z puszki i dodać ketchup. Wszystko dusić aż warzywa będą miękkie. Teraz można potrawę połączyć z mięsnymi kuleczkami i jeszcze chwilę poddusić

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dwa pokoje z kuchnią 14.05.2014 15:10
super przepis!
karolina1869 14.01.2014 13:51
bardzo mi się podoba ten przepis
SylwiaMagdaSabin 08.01.2014 22:48
W takiej wersji nie jadłam.
smerfna_chatka 08.01.2014 22:22
pyszności mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat