Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bigos po cygańsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg.
papryka czerwona 1 szt.
ogórki konserwowe 1 słoik
cebula
koncentrat pomidorowy 1 słoik
sól
pieprz
mąka do obtoczenia
olej do smażenia
ketchup 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: bigos po cygańsku

mięso doprawić solą i pieprzem uformować kulki obtaczać w mące i upiec na oleju,paprykę umyć przekroić na pół i usunąć gniazdo nasienne,cebulę obrać i wraz z pozostałymi warzywamitj.papryką i ogórkami kroimy w cienkie paski ok.3cm.cebulę podsmażyć na oleju na złoty kolor,wsypać paprykę i ogórki podlać wodą i dusić ok.20min.dodać koncentrat pomidorowy i ketchup oraz mięso,doprawić do smaku wymieszać i dusić jeszcze ok.15min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 21.11.2013 00:22
taki inny ale na pewno smaczny
Adam/ZUB3R 09.08.2013 08:45
smaczny bigos
Wacław 25.09.2012 10:21
pyszny ten bigos !
caralajna 03.08.2012 07:50
ciekawe, na pewno dobre
Justyna/Dzastus 31.07.2012 11:28
super
Grazyna0211 07.10.2011 13:40
super przepis i super nazwa
Wafelek2601 14.08.2011 22:04
super
IKrakowianka 01.06.2011 10:00
bardzo zaciekawił mnie ten przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak