bigos po cygańsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    1/2 kg.
  • papryka czerwona

    1 szt.
  • ogórki konserwowe

    1 słoik
  • cebula

  • koncentrat pomidorowy

    1 słoik
  • sól

  • pieprz

  • mąka do obtoczenia

  • olej do smażenia

  • ketchup

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mięso doprawić solą i pieprzem uformować kulki obtaczać w mące i upiec na oleju,paprykę umyć przekroić na pół i usunąć gniazdo nasienne,cebulę obrać i wraz z pozostałymi warzywamitj.papryką i ogórkami kroimy w cienkie paski ok.3cm.cebulę podsmażyć na oleju na złoty kolor,wsypać paprykę i ogórki podlać wodą i dusić ok.20min.dodać koncentrat pomidorowy i ketchup oraz mięso,doprawić do smaku wymieszać i dusić jeszcze ok.15min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 21.11.2013 00:22
taki inny ale na pewno smaczny
Adam/ZUB3R 09.08.2013 08:45
smaczny bigos
Wacław 25.09.2012 10:21
pyszny ten bigos !
caralajna 03.08.2012 07:50
ciekawe, na pewno dobre
Justyna/Dzastus 31.07.2012 11:28
super
Grazyna0211 07.10.2011 13:40
super przepis i super nazwa
Wafelek2601 14.08.2011 22:04
super
IKrakowianka 01.06.2011 10:00
bardzo zaciekawił mnie ten przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat