Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos na wędzonym boczku z grzybami

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
kiełbasa 2 laski
grzyby suszone 10 sztuk
boczek wędzony 20 dag
cebula 1 sztuka
marchewka 2 sztuki
śliwki suszone 10 sztuk
kminek 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
sól 1 łyżka
pieprz 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos na wędzonym boczku z grzybami

Kroki postępowania

1
W małą kostkę kroimy kiełbasę.
Krok 1 - Bigos na wędzonym boczku z grzybami foto
2
W również małą kostkę kroimy boczek.
Krok 2 - Bigos na wędzonym boczku z grzybami foto
3
Przesmażamy boczek, kiełbasę, cebulę.
Krok 3 - Bigos na wędzonym boczku z grzybami foto
4
Do dużego garnka przekładamy kilkakrotnie wypłukaną kapustę. Dodajemy starte marchewki, listki laurowe, sól. Dodajemy 2 szklanki wody. Gotujemy przez 20 minut.
Krok 4 - Bigos na wędzonym boczku z grzybami foto
5
Grzyby moczymy i z zalewą dodajemy do kapusty. Dodajemy też śliwki, cebulę z boczkiem i kiełbasą. Dodajemy też tymianek i pieprz. Gotujemy około godzinę, czyli do miękkości.
Krok 5 - Bigos na wędzonym boczku z grzybami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 28.10.2015 09:26
świetny bigos
w mojej kuchni 28.10.2015 08:13
apetyczny bigos
MałaMi89 27.10.2015 21:56
Pyszny bigos ;) taki lubimy najbardziej :)
Renataj 27.10.2015 21:39
Smaczny bigos - prawie jak w moim domu rodzinnym:)
Bernadeta1 27.10.2015 20:52
smaczny bigosik
cukiereczek 27.10.2015 18:55
lubię taki polski,tradycyjny bigos

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak