Bigos Myśliwego

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa zwyczajna

    1 kg
  • kapusta kiszona

    1 kg
  • grzyby suszone

    4 garście
  • marchewka

    1
  • łopatka wieprzowa

    50 dag
  • koncentrat pomidorowy

    90 g
  • Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę kiszoną odciskam i wrzucam do garnka. Rozpoczynam gotowanie. Dodaję namoczone grzyby suszone z wodą oraz starta na jarzynówce marchewkę. Po 15 minutach dodaję pokrojone kostkę kiełbasę i kostkę podsmażonej łopatki wieprzowej. Jeszcze koncentrat pomidorowy i gotuję następne 20-30 minut. Na koniec wsypuję przyprawę do bigosu i do tego czasu gotuję ostatnie 15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta 21.03.2013 08:23
ja zwykle nie robie z grzybami ale z chęcią bym zjadła taki bigos
romanrafal 14.01.2012 18:12
pyszny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat