Bigos mieszany

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    1 kg
  • Kucharek przyprawa do potraw

    1 łyżeczka
  • Smalec wieprzowy

    1 łyżka
  • cukier

    1 łyżeczka
  • kiełbasa podwawelska

    2 szt
  • udka z kurczaka

    2 gotowane
  • przecier pomidorowy

    2 łyżki
  • przyprawy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Bigos mieszany foto
Pokrojoną kapustę zalewamy wodą, dodajemy smalec, kucharka i cukier. Gotujemy
Krok 2 - Bigos mieszany foto
Pokrojone kiełbaski smażymy
Krok 3 - Bigos mieszany foto
Mięso obieramy z kości
Krok 4 - Bigos mieszany foto
Ugotowaną kapustę odcedzamy
Krok 5 - Bigos mieszany foto
Wszystko łączymy ze sobą, dodajemy przecier i doprawiamy

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat