Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos mieszany

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
Smalec wieprzowy 1 łyżka
cukier 1 łyżeczka
kiełbasa podwawelska 2 szt
udka z kurczaka 2 gotowane
przecier pomidorowy 2 łyżki
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos mieszany

Kroki postępowania

1
Pokrojoną kapustę zalewamy wodą, dodajemy smalec, kucharka i cukier. Gotujemy
Krok 1 - Bigos mieszany foto
3
Pokrojone kiełbaski smażymy
Krok 2 - Bigos mieszany foto
4
Mięso obieramy z kości
Krok 3 - Bigos mieszany foto
5
Ugotowaną kapustę odcedzamy
Krok 4 - Bigos mieszany foto
6
Wszystko łączymy ze sobą, dodajemy przecier i doprawiamy
Krok 5 - Bigos mieszany foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak