Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bigos meksykański

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sos meksykański 1 szt
kiełbasa śląska 1/2 kg
pieczarki 1/2 kg
cebula 2 szt
kapusta pekińska 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: bigos meksykański

Kroki postępowania

1
Kiełbasę pokroić w kostkę i wraz z obraną i pokrojoną cebulą przesmażyć na odrobinie tłuszczu.Następnie dodajemy pokrojone w półplastry pieczarkii smażymy.
Krok 1 - bigos meksykański foto
2
Dopodsmażonego dodajemy słoik sosu meksykańskiego i poszatkowaną połowę kapusty pekińskiej.
Krok 2 - bigos meksykański foto
3
Całość smażymy jeszcze około 10 min do momentu zmiękczenia kapusty.Podajemy z pieczywem. Najlepiej smakuje jak postoi około godziny, wtedy smaki się połączą.
Krok 3 - bigos meksykański foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 09.12.2013 18:07
super jest taki bigos
olkaaa 15.10.2013 09:37
fajny przepis
Róża1 13.10.2013 11:53
super szybki i smaczny bigosik:-)
Krystyna32 09.09.2013 14:34
apetyczny bigosik
misia53 06.09.2013 00:52
świetny bigosik powiedziałabym chińsko- meksykański hihi...
teresa18 02.09.2013 20:36
szybko i smacznie to jest to
cooleczka 02.09.2013 13:01
bardzo ciekawy
irenka 01.09.2013 23:27
na pewno smaczny
Alex_M 31.08.2013 12:58
fajne danie
Megg 29.08.2013 12:47
smaczny bigosik
Kamil 29.08.2013 11:17
Kuchnia meksykańska, jedna z najsmaczniejszych moim zdaniem:)
kuklik 28.08.2013 21:57
KAPUSTY MA BYĆ POŁOWA CZYLI 1/2SZT A NIE 12 NIE CHCE MI ZMIENIĆ MIMO ŻE EDYTUJĘ.
iwi 28.08.2013 21:53
Świetny i w polskich warunkach;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak