Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos litewski

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa 400 g
cebula 3 szt
wieprzowina 400 g
pieczeń wołowa 400 g
comber z zająca 350 g
pieprz
sól
bulion 1 l
mąka 2 łyżki
masło 4 łyżki
kapusta 2 świeża
jabłko kwaśne 4 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos litewski

Kapustę poszatkować.
Cebulę obrać, posiekać, wymieszać z kapustą, mocno osolić, ugnieść, odstawić na godzinę, odcisnąć.
Jabłka obrać i pokroić w kostkę.
Mięso pokroić na kawałki.

Układać w garnku na przemian z kapustą, jabłka, mięso, wlać bulion i dusić na małym ogniu 3 godziny.
Mąkę przesmażyć na maśle, razem z kiełbasą dodać do bigosu, doprawić i dusić 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 01.11.2011 19:16
muszę wypróbować
Mirka-Ludomila 08.03.2011 08:24
musi być pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak