Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos Heni :-)

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 2 kg
kapusta biała 0,5 główki
boczek wędzony 0,5 kg
wołowina 0,3 kg
kielbasa chlopska 0,5 pędka
grzyby suszone 20 g
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
cebula biała 1
margaryna do smażenia
bulion na żeberkach 3
woda 3 szklanki
ziele angielskie 5 - 7
Liść laurowy suszony Prymat 5 - 7
majerane 2 łyżki
sól do smaku
karkówka 0,5 kg bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos Heni :-)

Więc ja zrobiłam tak:

Boczek,miesko i kiełbaskę pokroiłam na średnia kostkę.Kapustkę białą i kiszona poszatkowałam (kiszona tyle o ile aby sie tak nie ciągneła a białą poszatkowałam drobno)
( W międzyczasie szybko rozpuściłam kostki bulionowe w gorącej wodzie)
W dużym garnku rozpuściłam margaryne nastepnie dodałam pokrojone miesko i wedlinę.
Podsmazyłam na lekko brązowy kolorek,wrzuciłam do niego posiekaną w piórka cebulke i jeszcze minutke smazyłam mieszając.Po tym czasie do tego dołożyłam 3 łyzki przecieru pomidorowego i smazyłam jeszcze dwie minutki.Potem wlałam wywar do garnka z mięsem , dodałam kapustę i wszystkie w/w przyprawy.Gotowałam na wolnym ogniu 2h od czasu do czasu mieszając.

I jaki wyszedł ????

Rewelacyjny !!!!!!

SMACZNEGO :)


Nazwa bigosu jest taka a nie inna.Ponieważ to dzięki Heni odważyłam sie ugotować po raz pierwszy w moim życiu Bigos ^^
Dziekuję :))))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

emeslive 06.12.2012 19:07
Doskonały bigos, ma wszystko co bigos mieć powinien. Dwa rodzaje kapusty, dużo mięsiwa, przyprawy. Jak dla mnie super!
gusia1000 03.11.2012 17:43
Smaczny.
leonkot 23.03.2012 17:33
ja robię z samejj kiszonej
Wacław 15.08.2011 15:24
bardzo pyszny !
pawel6 09.04.2011 12:13
uwielbiam bigos!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak