Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos Dukana

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet drobiowy 1 kg
kapusta kiszona 1/2 kg
kapusta biała 1/2 kg
przecier pomidorowy 1 słoiczek
mięso wołowe 30 dag
przyprawy do smaku
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos Dukana

Grzyby moczymy kilkanaście godzin. Następnie wylewamy je wraz z wodą do garnka, dorzucamy pokrojone kapusty, cebulę i mięso, doprawiamy i dusimy do miękkości. Na koniec dodajemy przecier pomidorowy i jeszcze trochę dusimy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak