Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos atlantycki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tołpyga 500 g
słonina 200 g
Kapusta słodka 1 kg
Kwas cytrynowy Prymat do smaku
cebula 1,5 szt
koncentrat pomidorowy 100 g
Majeranek suszony Prymat 10 g
mąka 100 g
cukier do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos atlantycki

Kapustę obrać,wykroić środek ,pokroić w kostkę i ugotować w osolonej wodzie,po ugotowaniu wodę odcedzić,pokrojoną słoninę usmażyć z cebulą i pokrojonymi wyfiletowanymi kawałkami ryby obtoczonymi w mące ,gdy ryba będzie rumiana,dodać koncentrat pomidorowy i włożyć do garnka z kapustą,podlać wodą ,doprawić do smaku i dusić przez 25 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ankaryba 15.09.2011 13:58
ciekawe
ankaryba 15.09.2011 13:58
ciekawe
ankaryba 15.09.2011 13:58
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak