Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1,5 kg
kiełbasa 3 laski
łopatka bez kości 500 gram
Liść laurowy suszony Prymat 2 liscie
ziele angielskie 2 kulki
koncentrat pomidorowy 3 łyżeczki
wino czerwone wytrawne 1 szklanka
sól i pieprz
Majeranek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos

Kapustę płuczemy, zalewamy wrzątkiem ,dodajemy liść ziele i dusimy ok 40 minut. Mięso kroimy w kostkę doprawiamy, smażymy na złoty kolor. Obsmażone mięso zdejmujemy z patelni następnie na niej obsmażamy kiełbasę. Na patelnie po kiełbasie wlewamy wino, płuczemy dokładnie patelnie. Kapustę odcedzamy, łączymy z mięsem, koncentratem i przyprawami, dolewamy wino i dusimy na wolnym ogniu ok 1,5 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MonikaW 09.01.2017 10:38
Kocham bigosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak