Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
kiełbasa śląska 50 dkg
boczek wędzony 30 dkg
oliwa
cebula 1 sztuka
Bulion grzybowy 2 kostki
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw
Pieprz czarny mielony Prymat
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
ziele angielskie 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos

Kapustę pokroić, podlać wodą. Dodać kostkę rosołową, liście laurowe i ziele angielskie. Gotować pod przykryciem. Kiełbasę i boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie, dodać pokrojoną cebulę. Kiedy się zrumieni dodać wszystko do kapusty. Gotować razem aż wszystko będzie miękkie. Dodać koncentrat pomidorowy. Doprawić do smaku. Dokładnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 05.12.2015 12:27
bardzo smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak