Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 4 kg
kiełbasa zwyczajna 1,5 kg
cebula 4 szt
udka kurczaka 2 szt
pieczarki 50 dag
Liść laurowy suszony Prymat 4 liście
ziele angielskie 5 kulek
pieprz
smalec 1 kostka
przecier pomidorowy 2 słoiki
Kucharek przyprawa do potraw

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos

Kapustę wygniatamy od kwasu, jeśli jest zbyt kwaśna przelewamy ją wodą. Wkładamy do garnka zalewamy wodą, gotujemy aż będzie miękka,dodajemy do kapusty ziele angielskie, liść laurowy. Na patelni rozgrzewamy smalec podsmażamy obraną i pokrojoną cebulę w kostkę, Pieczarki myjemy obieramy, kroimy dodajemy do cebuli podsmażamy, kiełbasę kroimy w grubszą kostkę dodajemy do cebuli i pieczarek , wszystko razem mieszamy ze sobą i smażymy na wolnym ogniu. Udka myjemy wkładamy do garnka z wodą, gotujemy aż będą miękkie, gdy się ugotują, wyciągamy obieramy dodajemy do kiełbasy. Gdy kapusta jest miękka, kiełbasę, pieczarki udka, cebulę dodajemy do niej . na sam koniec dodajemy przecier pomidorowy, dokładnie wymieszać, doprawić do smaku. jeszcze chwilę gotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 09.01.2013 09:28
super
Wafelek2601 07.01.2013 20:47
Pyszny
Seba 06.01.2013 10:56
fajny
Anula 02.01.2013 10:47
Kto go nie lubi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak