Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bigos

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 2 kilo
kiełbasa śląska 60 deko
mięso wołowe 60 deko
grzyby suszone 30 deko
kiełbasa jałowcowa 20 deko
ziele angielskie 3 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
sól do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
kostkę wołową 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: bigos

Kapustę kiszoną zalać wodą gotować przez 4 godziny od czasu do czasu mieszając, po 4 godzinach dodać ziele angielski i liście laurowe, po dodaniu ziela i liści gotuj kapustę przez kolejne 2 godziny mieszając od czasu do czau. Między czasie przygotuj mięso: kiełbasę i mięso wołowe pokrój w kostkę i podsmaż na tłuszczu. Mięso dodaj po 2 godzinach do kapusty, dodaj kucharek do smaku i kostkę wołową, dodaj też grzyby suszone wcześniej namoczone i obgotowane, można je obgotować w tej samej wodzie co się je namaczało.. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Po dodaniu wszystkiego gotuj na małym ogniu do momentu kiedy kapusta będzie miękka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 06.11.2013 09:58
bardzo lubię :-)
Katarzyna59 11.07.2013 07:17
uwielbiam bigosiki
Angelika10 31.05.2013 00:50
smaczny bigos
Wojt@s
Wojt@s 25.05.2013 17:13
muszę spróbować co mi z tego przepisu wyjdzie :)
kamyk 17.04.2013 21:09
dawno nie jadłem
Dorian 10.04.2013 19:56
pyszny bigosik
EmciaPichci 15.03.2013 08:57
z mięskiem wołowym uwielbiam!
Bernadeta1 26.02.2013 00:48
bardzo lubię
Motorek 08.02.2013 16:50
też robię bigos tylko zamiast grzybków daję duszone pieczarki
olkaaa 31.01.2013 09:23
muszę koniecznie zrobić
Adam/ZUB3R 19.01.2013 15:32
smaczny
Łukasz15 14.01.2013 12:36
Super pożywny i sycący
gosia56 30.12.2012 21:05
lubię bigos dzisiaj akurat zrobiłam
Agnieszka91 08.12.2012 13:28
uwielbiam bigos

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak