Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Kapusta słodka 1/2 główka
kapusta kiszona 1/2 kg
łopatka bez kości 1/2 KG
Liść laurowy suszony Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
powidła śliwkowe
ziele angielskie

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos

Mięsko kroimy na mniejsze kawałki (ok. 1 cm) i wrzucamy na patelnię i smażymy na oleju. Następnie dodajemy pokrojoną kapustę białą. Na to dodajemy warstwę pokrojoną kapustę kiszoną. Na to rzucamy przyprawy - cebulkę, paprykę chilli, liść laurowy, ziele angielskie. Na górę dodajemy powidła śliwkowe. Mieszamy i zagotowujemy. Najlepszy na następny dzień :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 10.08.2012 12:39
ekstra
caffee_tea 06.05.2012 23:43
lubię bigos ; )

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak