Bigos

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Kapusta słodka

    1/2 główka
  • kapusta kiszona

    1/2 kg
  • łopatka bez kości

    1/2 KG
  • liść laurowy

  • papryka ostra

  • powidła śliwkowe

  • ziele angielskie

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięsko kroimy na mniejsze kawałki (ok. 1 cm) i wrzucamy na patelnię i smażymy na oleju. Następnie dodajemy pokrojoną kapustę białą. Na to dodajemy warstwę pokrojoną kapustę kiszoną. Na to rzucamy przyprawy - cebulkę, paprykę chilli, liść laurowy, ziele angielskie. Na górę dodajemy powidła śliwkowe. Mieszamy i zagotowujemy. Najlepszy na następny dzień :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 10.08.2012 12:39
ekstra
caffee_tea 06.05.2012 23:43
lubię bigos ; )

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat