Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos .

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
kiełbasa 1 laska
cebula biała 1
koncentrat pomidorowy
sól
pieprz
skóra z boczku
Ziele angielskie całe Prymat 4 ziarna

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos .

Kapustę gotujemy po ugotowaniu odcedzamy z wody , do nowego garnka na dno kładziemy skóry z boczku . Kładziemy kapustę na to , przyprawy , następnie kroimy cebulę i kiełbasę podsmażamy na patelni na rumiany kolor , następnie dodajemy do bigosu , na koniec dodajemy 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego dokładnie mieszamy bigos aby się nie przypalił , przyprawiamy wg uznania .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 05.09.2013 17:39
dawno nie jadłam i chętnie to nadrobię :)
w mojej kuchni 05.09.2013 08:09
bigos jest najlepszy na zimne dni
Cranberry 05.09.2013 07:46
nie ma to jak pyszny bigosik :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak