Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bieszczadzki barszcz z botwinką

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

botwinka 1 pęczek
ziemniaki 5 szt
buraki 5 szt
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
czosnek 4 ząbki
śmietana 30% 1 szklanka
kości wędzone 1 szt
cukier 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Bieszczadzki barszcz z botwinką

Buraki myjemy obieramy i kroimy w kosteczkę . Zalewamy wodę , ale tylko żeby je przykryła. Dajemy liść laurowy ,2 ząbki czosnku ,odrobinę cukru - odstawiamy najlepiej na noc.

Do garnka z woda dajemy wędzoną kość ,pokrojone w kosteczkę ziemniaki i strata na grubych oczkach włoszczyznę . Gotujemy z dodatkiem liścia laurowego. Po ok 10 min dodajemy buraki w raz z wodą . Gotujemy ok 15 min. Po tym czasie dodajemy pokrojoną zielona fasolkę . Solimy do smaku. Dodajemy wyciśnięty czosnek pokrojona botwinę. Gotujemy ok 15 min. Dolewamy śmietanę. Zagotowujemy .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiczekz 16.05.2015 23:20
mmm, ale pyszności
olkaaa 16.05.2015 21:15
muszę spróbować
Konczi 16.05.2015 19:05
jak bieszczadzki to ja porywam :)
w mojej kuchni 16.05.2015 17:56
same pyszności podano
justynkag 16.05.2015 14:21
Smaczna zupa. Apetycznie się prezentuje.
pestka 16.05.2015 11:48
bardzo smaczna zupa
Joannasz3190 16.05.2015 11:39
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak