Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biedronki na krakersach

3.0
(18)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

krakersy 30 sztuk
serek śmietankowy 150 g
pomidorki koktajlowe 15 sztuk
oliwki czarne 8 sztuk
szczypiorek
pieprz

Porada

Ciastka szybko wilgotnieją więc najlepiej przygotować je na krótko przed podaniem. W wersji wegańskiej serek można zastąpić hummusem, a w wersji bezglutenowej krakersy zastąpić można ogórkiem.

Przepis i sposób przygotowania na: Biedronki na krakersach

Ciastka / krakersy smarujemy serkiem. Pomidorki myjemy i kroimy na 4 części. 2 części kładziemy na serku delikatnie je rozkładając, tak aby powstały "skrzydełka". Oliwki również kroimy na 4 części. Kawałek oliwki kładziemy przy pomidorkach. Pomiędzy oliwkę a pomidor wkładamy 2 kawałeczki szczypiorku. Na wykałaczkę nakładamy odrobinę twarożku i tworzymy oczy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 23.10.2015 22:57
Gratulacje pieknie
Czarnula666 21.10.2015 19:18
Jakie ładne przekąski :-)
Barbara13 21.10.2015 17:13
świetny przepis na urozmaicenie przyjęcia dla dzieci
VioletoweKucharzenie 21.10.2015 14:11
wyglądają uroczo:-)
SzczyptaChili 21.10.2015 13:06
Robię podobnie , zawsze znikają co do ostatniego :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak