Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biedne pizzerinki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 szkl.
mleko pół szkl.
woda pół szkl.
drożdże 10 dkg
sól szczypta
olej 1 łyżka
Farsz:
papryka czerwona 4 szt.
ogórki kiszone 1 litr
pomidor 1 szt.
ser żółty 20 dkg
DODATKOWO:
koncentrat pomidorowy 1/2 słoiczka
Przyprawa do pizzy i dań kuchni włoskiej Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Biedne pizzerinki

Kroki postępowania

1
Mąkę przesiewamy do naczynia. Wodę i mleko podgrzewamy do temperatury pokojowej. W letnich płynach rozpuszczamy drożdze i wlewamy do mąki. Dodajemy sól i olej i ugniatamy ok. 10 minut, aż ciasto bedzie lepkie i miękkie. Odstawiamy na ok. godzinę do wyrośnięcia.
Krok 1 - Biedne pizzerinki foto
2
Składniki na farsz kroimy w kostkę i mieszamy ze sobą. Ser trzemy na grubej tarce. Ja wymieszałam z warzywami.
Krok 2 - Biedne pizzerinki foto
3
Koncentrat mieszamy z przyprawą
Krok 3 - Biedne pizzerinki foto
4
Z wyrośniętego ciasta formujemy małe placuszki i wykładamy na blachę. Placuszki smarujemy koncentratem a na to wysypujemy warzywa.
Krok 4 - Biedne pizzerinki foto
5
Pieczemy w temp. 200 st przez 20 minut.
Krok 5 - Biedne pizzerinki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babajaga1969 07.11.2012 01:32
czemu "biedne" ? - wyglądają bogato i smacznie
DOROTA/PATI197799 06.11.2012 20:33
mniam
AURELKA 06.11.2012 20:20
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak