Przepis i sposób przygotowania na: Biały krem na wieprzowinie
Kroki postępowania
Mięso pokroić w bardzo cienkie plasterki i dodać do zupy .Podawać posypaną natką pietruszki drobno pokrojonym szczypiorkiem.
Zupa powinna być gęsta .
wieprzowe od szynki chude | 0,5 kg |
marchew | 2 sztuki |
pietruszka | 1 sztuka |
seler wielkości pietruszki | 1 sztuka |
por | 1/3 sztuki |
cebula | 1/2 sztuka |
ziemniaki | 4 sztuki |
śmietanka | 1/2 szklanki |
lubczyk | 1 gałązka |
pietruszka natka | 2 gałązki |
szczypiorek | 3 łyżki |
Liść laurowy suszony Prymat | 1 sztuka |
ziele angielskie | 2 sztuki |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | 1 szczypta |
sól | 1 szczypta |
Pieprz biały mielony Prymat | 1 szczypta |
woda | 3 szklanki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: