Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biały krem na wieprzowinie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wieprzowe od szynki chude 0,5 kg
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler wielkości pietruszki 1 sztuka
por 1/3 sztuki
cebula 1/2 sztuka
ziemniaki 4 sztuki
śmietanka 1/2 szklanki
lubczyk 1 gałązka
pietruszka natka 2 gałązki
szczypiorek 3 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
ziele angielskie 2 sztuki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta
sól 1 szczypta
Pieprz biały mielony Prymat 1 szczypta
woda 3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Biały krem na wieprzowinie

Kroki postępowania

1
Obrać i umyć mięso i warzywa . Przypiec na suchej patelni tak by się lekko zrumieniły marchew, por i cebulę .
Krok 1 - Biały krem na wieprzowinie foto
2
Warzywa i mięso ułożyć w garnku - dorzucić przyprawy i szczyptę soli .Zalać wodą . Doprowadzić do wrzenia- zmniejszyć gaz i na małym gotować godzinę pod przykryciem ( gdyby płyn odparował to uzupełnić wrzątkiem).
Krok 2 - Biały krem na wieprzowinie foto
3
Wyjąć mięso i warzywa z wywaru . Przecedzić wywar . Połączyć wywar z gotowania mięsa z ziemniakami i wodą w której się gotowały.
Krok 3 - Biały krem na wieprzowinie foto
4
W czasie kiedy zupa się gotują obrać ziemniaki .Umyć. Pokroić w drobną kostkę .Zalać wodą tak by ledwo je zakrywała , osolić szczypta soli i ugotować. Zmiksować wszystko razem na krem z śmietanką . Doprawić do smaku mielonym białym pieprzem , gałką muszkatołową .
Mięso pokroić w bardzo cienkie plasterki i dodać do zupy .Podawać posypaną natką pietruszki drobno pokrojonym szczypiorkiem.
Zupa powinna być gęsta .
Krok 4 - Biały krem na wieprzowinie foto
5
Można gotować specjalnie- można wykorzystywać wywar z gotowania np. mięsa na sztukamięs wieprzowy. Ja robię i tak i tak .Albo dokładam kawałek mięsa więcej i gotuję i sztukamięs i zupę lub tylko zupę.
Krok 5 - Biały krem na wieprzowinie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 11.11.2013 12:30
pyszne jedzonko
alaaa 10.11.2013 14:43
takie zupki to ja lubię,pyszna
ana00 29.06.2013 12:16
może być smaczne
reniatka 04.06.2013 11:17
fajne jedzonko
Adamorek 29.05.2013 18:41
idealnie kremowy
Kolorowa 29.05.2013 17:45
Dobry skład !
Pomocnik 29.05.2013 17:16
ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak