Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biały kapuśniak

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka/mała
włoszczyzna 25 dag
cebula biała 1 szt
ziemniaki 25 dag
śmietana 1/2 szklanki
mąka pszenna 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Biały kapuśniak

Sposób przygotowania:
Ugotować wywar z włoszczyzny z cebulą, przecedzić, a następnie dodać drobno posiekaną kapustę i ziemniaki. Przyprawić do smaku, ugotować do miękkości, zaciągnąć śmietaną z mąką, jeszcze raz zagotować i posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 08.10.2014 10:07
jedna z ulubionych zup
2milutka 07.10.2014 19:26
fajna zupka;)
Malinka 07.10.2014 18:32
Ostatnio też zrobiłam i bardzo nam smakował :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak