Biały gulasz

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z indyka

    1 kg
  • pieczarek (świeżych lub ze słoika)

    1,5 kg
  • czosnek

    3 ząbki
  • ziele angielskie

    3 ziarenka
  • śmietana 12%

    1 mała
  • mąka pszenna

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety usmażyć na patelni(mogą być też filety z kurczaka ), resztę składników wrzucić osobnego garnka ii dusić na wolnym ogniu. Następnie dodać mięso i zalać śmietaną rozmieszaną z mąką. Gotować przez 2 minuty i odstawić. Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat