Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biały barszczyk z kiełbasą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa biała 6 lasek
żeberka wędzone 2 sztuki
kwas z kapusty 1/2 litra
Liść laurowy suszony Prymat 2 listki
Ziele angielskie całe Prymat 2 sztuki
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
marchew 2 sztuki
seler 1/2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
śmietana 12% 1 szklanka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
pieprz 3 szczypty
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Biały barszczyk z kiełbasą

Gotujemy 2 litry wody, wrzucamy listki, ziele, żeberka, podpieczoną na palniku cebulę, czosnek i gotujemy 30 minut. Następnie wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki, marchewki, seler, pietruszkę, wlewamy kwas z kapusty. Gotujemy do miękkości warzyw, zaprawiamy śmietaną, solimy i pieprzymy do smaku, dodajemy roztarty w dłoniach majeranek. Kiełbasę podsmażamy na patelni, podajemy zupę z wkładką z kiełbasy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 05.01.2017 11:45
Apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak