Biały barszcz czosnkowo-chrzanowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    2 szt
  • kiełbasa

    25 dag
  • cebula biała

    1/2 szt
  • marchewka

    1 szt
  • pietruszka

  • biały barszcz

    2 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • chrzan

    1 łyżka
  • mąka

    1 łyżka
  • jajko

    3 szt
  • bulion

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do ok 3 l wody wkładamy kostki rosołowe i starte warzywa gotujemy .Na patelni rozgrzewamy masło podsmażamy posiekaną cebulę ,pokrojoną w kostkę kiełbasę -pod koniec smazenia dodajemy łyżkę mąki mieszamy mocno i podlewamy wywarem z zupy . Do garnka z warzywami wlewamy rozrobione w odzie białe barszcze . Mieszamy i dodajemy pokrojone ziemniaczki po ok 15 min dodajemy smażoną cebulkę z kiełbasą i zasmażką . Gotujemy . Doprawiamy majerankiem ,dodajemy wyciśnięty czosnek i łyżkę chrzanu.Mieszamy .dodajemy ugotowane pokrojone jajka .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
[email protected] 07.02.2012 16:04
extra
Justyna Jussstiii 15.11.2011 10:01
super
iwa643 12.11.2011 08:14
Dodajemy natkę pietruszki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat