Przepis i sposób przygotowania na: Biało-zielony budyniowiec
Odlewamy pół szklanki mleka i w nim rozpuszczamy 2 budynie, a pozostałe mleko zagotowujemy. Gotujemy budyń. Dodajemy cukru do smaku. Gdy budyń ostygnie rozcieramy 1 kostkę margaryny i dodajemy po łyżce budyniu.
Kubusia jabłkowego również zagotowujemy pozostawiając pół szklanki na rozrobienie budyniu. Budyń z kubusiem gotujemy tak samo ja z mlekiem. Gdy ostygnie rozcieramy pól kostki margaryny i dodajemy po łyżce zielonego budyniu. Dosładzamy według smaku.
Dżemem truskawkowym smarujemy placek. Następnie wykładamy połowę masy budyniowej- białej, Potem smarujemy zieloną masą i znowu białą. Posypujemy zmielonymi orzechami włoskimi i wiórkami kokosowymi. Ciasto przechowujemy w chłodnym miejscu.
Smacznego!