Biało - czerwony sernik na zimno

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biała czekolada

    300 g
  • cukier waniliowy

    1 opak
  • śmietana 30%

    1 szkl
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    1 łyżka
  • truskawki

    60 dag
  • twaróg

    1/2 (półtłusty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Twaróg zmielić, utrzeć z cukrem waniliowym i stopioną, lekko przestudzoną czekoladą. Kremówkę ubic, delikatnie zmieszać z masą serową. Żelatynę namoczyć w trosze zimnej wody. Następnie, podgrzewając, rozpuścić. Lekko przestudzić i dodać do masy. Wylać na dno tortownicy o śr. 22cm. Udekorować połówkami truskawek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IlonaAlbertos 26.02.2014 21:09
Super serniczek.
ONY_za_kare 06.05.2013 23:44
pyszny serniczek!
RenataZ-et 15.10.2012 15:01
wygląda rewelacyjnie!
RenataZ-et 15.10.2012 15:01
wygląda rewelacyjnie!
Lukrecja29 04.08.2012 18:17
cudowne sa twoje desery
caralajna 26.07.2012 23:28
piękne zdjęcie
Aleksandraa 26.07.2012 19:43
piękny
gryczyn 06.07.2012 10:12
szkoda, że Mistrzostwa Europy już się zakończyły - serniczek w barwach narodowych w sam raz na taką okazję:)
Mati13 05.07.2012 17:35
wspaniale wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat