Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biało- czerwona kapusta w słoiku

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 kg
kapusta czerwona 1 kg
woda 1.5 szklanki
cukier 20 dag
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 3 szt
pieprz kulki 5 szt
ocet 10 % 0,5 szklanki
sól 4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Biało- czerwona kapusta w słoiku

Kapustę , białą i czerwona kroimy w paseczki. Do dużego garnka wlewamy 1,5 szklanki wody dolewamy pół szklanki octu , dodajemy sól i cukier. Zagotowujemy z przyprawami. Dodajemy pokrojoną kapustę mieszamy z zalewą i gotujemy ok 15 min. Gorąca kapustę nakładamy do słoików. Dodajemy łyżkę oliwy i zakręcamy. Pasteryzujemy ok 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Przepisy Joanny 03.03.2014 19:02
uwielbiam tego typu surówki
Izabela9 15.10.2013 19:10
Pyszna suróweczka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak