Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Białka ubijamy z odrobiną soli na stzywną pianę, dodajemy po 1 zółtku ciągle miksując. Następnie dodajemy cukier, i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
zsiadłe mleko 1,5 szkl
jajko 5 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 4 łyżki
banan 2 szt
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Białka ubijamy z odrobiną soli na stzywną pianę, dodajemy po 1 zółtku ciągle miksując. Następnie dodajemy cukier, i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

Białka ubijamy na sztywną piąnę, dodajemy żółtka, cukier, mąkę z proszkiem i po trochu zsiadłego mleka. Wymieszać na jednolitą masę. Jeśli masa jest zbyt lejąca dodać jeszcze mąki. Do masy należy wkroić banany ( ich ilość wg własnego gustu).

Racuszki smażymy na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 29.09.2010 10:51
Moża też dodać trochę białego sera.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak