Białka ubijamy z odrobiną soli na stzywną pianę, dodajemy po 1 zółtku ciągle miksując. Następnie dodajemy cukier, i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    30 dag
  • zsiadłe mleko

    1,5 szkl
  • jajko

    5 szt
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • cukier

    4 łyżki
  • banan

    2 szt
  • cukier puder

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubijamy na sztywną piąnę, dodajemy żółtka, cukier, mąkę z proszkiem i po trochu zsiadłego mleka. Wymieszać na jednolitą masę. Jeśli masa jest zbyt lejąca dodać jeszcze mąki. Do masy należy wkroić banany ( ich ilość wg własnego gustu).

Racuszki smażymy na rozgrzanym oleju.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
PaniMISIOWA 29.09.2010 10:51
Moża też dodać trochę białego sera.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat