Białe winerki na winie

Białe winerki na winie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    2 szklanki
  • cebula czerwona

    1 szt
  • ziele angielskie

    5 kulek
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • biała kiełbasa

    10 szt
  • wino białe wytrawne

    0,5 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wodę wlewamy do garnka, dolewamy wina, dodajemy przyprawy i pokrojoną w półplasterki cebulę. Po zagotowaniu wkładamy białe winerki (może byc biała kiełbasa) i dusimy przez 40 min na małym ogniu, żeby kiełbaski nie pękły.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat