Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Białe szparagi w galaretce

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka konserwowa 5 plastrów
sos czosnkowy 5 łyżeczek
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
oliwki 5-10 szt
kukurydza 2 łyżki
sałata
bulion 1 kostka
szparagi białe 15 (konserwowe)

Przepis i sposób przygotowania na: Białe szparagi w galaretce

Przygotować bulion warzywny ok 1l , następnie rozpuścić w nim 2 łyżki żelatyny. Pozostawić do ostygnięcia. Szparagi odcedzić. Układać po 3 szparagi na plastrze szynki, posmarować łyżeczką sosu czosnkowego i zawinąć w rulon.( sos smarować tak aby nie wyszedł poza szynkę) Układać ciasno w przeźroczystym naczyniu. Oliwki przekroić na pół, poukładać w naczyniu. Kukurydzę rozsypać pomiędzy szparagami. Całość zalać tężejącą żelatyną. Na wierzchu ułożyć kawałki sałaty oraz papryki. Delikatnie przenieść do lodówki, zostawić do stężenia. Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 10.05.2013 18:39
uwielbiam szparagi
Pietruszka 07.05.2013 21:17
wygląda bardzo smacznie i na pewno jest dobre
RenataZ-et 19.03.2013 23:05
wyglądają bardzo apetycznie :)
[email protected] 12.02.2013 11:33
bardzo smaczne
Kuchareczka2 02.02.2013 12:59
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak