Białe szparagi w galaretce

Białe szparagi w galaretce

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka konserwowa

    5 plastrów
  • sos czosnkowy

    5 łyżeczek
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    1 łyżka
  • oliwki

    5-10 szt
  • kukurydza

    2 łyżki
  • sałata

  • bulion

    1 kostka
  • szparagi białe

    15 (konserwowe)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotować bulion warzywny ok 1l , następnie rozpuścić w nim 2 łyżki żelatyny. Pozostawić do ostygnięcia. Szparagi odcedzić. Układać po 3 szparagi na plastrze szynki, posmarować łyżeczką sosu czosnkowego i zawinąć w rulon.( sos smarować tak aby nie wyszedł poza szynkę) Układać ciasno w przeźroczystym naczyniu. Oliwki przekroić na pół, poukładać w naczyniu. Kukurydzę rozsypać pomiędzy szparagami. Całość zalać tężejącą żelatyną. Na wierzchu ułożyć kawałki sałaty oraz papryki. Delikatnie przenieść do lodówki, zostawić do stężenia. Smacznego:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Magda60 10.05.2013 18:39
uwielbiam szparagi
Pietruszka 07.05.2013 21:17
wygląda bardzo smacznie i na pewno jest dobre
RenataZ-et 19.03.2013 23:05
wyglądają bardzo apetycznie :)
[email protected] 12.02.2013 11:33
bardzo smaczne
Kuchareczka2 02.02.2013 12:59
rewelacja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat