Białe szparagi w bułce tartej i jajkiem sadzonym

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
1 - 2

Smaczne szparagi, którym nie można się oprzeć. Szparagi W bułce tartej a w dodatku z sadzonym jajkiem to bardzo smaczne danie, które każdy ze smakiem zje.

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

składniki do dania

  • szparagi białe

    1 opakowanie
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
  • masło 82%

    4 łyżki
  • sól

    0.5 łyżeczki
  • cukier

    2 szczypty

dodatkowo:

  • jajko

    2 sztuki
  • masło klarowane

    1 łyżka
  • sól

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szparagi oczyszczamy odcinamy zgrubiałe ,zdrewniałe końcówki.
Pozostałe szparagi gotujemy w lekko osolonej wodzie z dodatkiem niewielkiej ilości cukru.
Gotujemy około 15 minut.
Po ugotowaniu odcedzamy.
Szparagi wykładamy na talerze, na patelni na rozgrzanym maśle przysmażamy na rumiano bułkę tartą.
Przysmażoną bułką tartą polewamy szparagi na talerzach.
Na szparagi nakładamy usmażone jajka sadzone.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 07.06.2018 19:43
dobre jedzenie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat