Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Białe szparagi w bułce tartej i jajkiem sadzonym

Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Smaczne szparagi, którym nie można się oprzeć. Szparagi W bułce tartej a w dodatku z sadzonym jajkiem to bardzo smaczne danie, które każdy ze smakiem zje.

Składniki:

składniki do dania

szparagi białe 1 opakowanie
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
masło 82% 4 łyżki
sól 0.5 łyżeczki
cukier 2 szczypty

dodatkowo:

jajko 2 sztuki
masło klarowane 1 łyżka
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Białe szparagi w bułce tartej i jajkiem sadzonym

Szparagi oczyszczamy odcinamy zgrubiałe ,zdrewniałe końcówki.
Pozostałe szparagi gotujemy w lekko osolonej wodzie z dodatkiem niewielkiej ilości cukru.
Gotujemy około 15 minut.
Po ugotowaniu odcedzamy.
Szparagi wykładamy na talerze, na patelni na rozgrzanym maśle przysmażamy na rumiano bułkę tartą.
Przysmażoną bułką tartą polewamy szparagi na talerzach.
Na szparagi nakładamy usmażone jajka sadzone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.06.2018 19:43
dobre jedzenie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak