Białe szparagi na bekonie i jajku sadzonym

Białe szparagi na bekonie i jajku sadzonym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Podstawowe

  • szparagi białe

    1 pęczek
  • boczek wędzony

    10 plastrów
  • jajko

    4 szt
  • masło

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

Przyprawy

  • sól

  • pieprz

  • cukier

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Białe szparagi na bekonie i jajku sadzonym  foto
Szparagi obieramy, odcinamy zdrewniałe końcówki i gotujemy na parze z oprószone cukrem i solą
Krok 2 - Białe szparagi na bekonie i jajku sadzonym  foto
Boczek kroimy w plastry i prażymy na suchej patelni aż się zarumieni.
Krok 3 - Białe szparagi na bekonie i jajku sadzonym  foto
Szparagi podajemy z jajkiem sadzonym, natomiast szparagi okraszamy masełkiem z bułką tartą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Agnieszka107 14.05.2014 16:56
Koniecznie do wypróbowania :)
BernadettaP 08.05.2014 22:00
Uwielbiam szparagi w takim wydaniu.
sylwia_sl 08.05.2014 10:57
piękne i na pewno smaczne wykonanie
luna76 07.05.2014 19:14
już bym zjadła :)
magda1976 07.05.2014 15:58
aż ślinka cieknie!
Triss 07.05.2014 15:04
szybkie i ładnie podane.;)
Lis 07.05.2014 14:34
super przepis:)
Czyki 07.05.2014 12:18
Wspaniałe danie:) i jak pięknie się prezentuje.
Joannasz3190 07.05.2014 11:52
Pięknie podane :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat