Białe knedle węgierskie

Białe knedle węgierskie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biały ser

    750 g
  • kasza manna

    100 g
  • jajka

    3 szt
  • margaryna

    80 g
  • mąka pszenna

    50 g
  • sól

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Twaróg utrzeć z jajkami, następnie dodać szczyptę soli, kaszę manną, mąkę oraz przestudzoną margarynę. Zagnieść. Formować małe knedle i wrzucać na osolony wrzątek. Gotować ok. 4 min od momentu wypłynięcia.



Sos:
szkl. śmietany 18%,
cukier waniliowy,
2 łyżki cukru.



Wszystko zagotować, sosem polać knedle.

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

RenataZ-et

03.03.2014 23:48
bardzo fajny obiadek

Alex_M

20.02.2014 10:33
bardzo fajny przepis :) robiłam kiedyś leniwe z manną i były dobre, Twoje kluseczki na pewno są pyszne :)

Iwusia

19.02.2014 22:55
bardzo fajny przepis

Beatris

19.02.2014 15:13
Wszystkie kluski mile widziane... Takich jeszcze nie jadłam, koniecznie muszę wypróbować przepis:)

Rafał10

19.02.2014 12:22
koniecznie muszę wypróbować :)

Magda24

19.02.2014 12:18
kusi mnie ten przepis szybki i pyszny

radziu1

19.02.2014 11:21
proste,smaczne i syte.warto zjeść

babajaga1969

19.02.2014 11:05
podoba mi się ten przepis - lekkie i smaczne muszą być

Piotr-21

19.02.2014 11:00
bardzo smaczne

Barbara/zuza22_85

19.02.2014 10:24
musze takie zrobić

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat