Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Białe knedle węgierskie

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biały ser 750 g
kasza manna 100 g
jajko 3 szt
margaryna 80 g
mąka pszenna 50 g
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Białe knedle węgierskie

Twaróg utrzeć z jajkami, następnie dodać szczyptę soli, kaszę manną, mąkę oraz przestudzoną margarynę. Zagnieść. Formować małe knedle i wrzucać na osolony wrzątek. Gotować ok. 4 min od momentu wypłynięcia.



Sos:
szkl. śmietany 18%,
cukier waniliowy,
2 łyżki cukru.



Wszystko zagotować, sosem polać knedle.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 03.03.2014 23:48
bardzo fajny obiadek
Alex_M 20.02.2014 10:33
bardzo fajny przepis :) robiłam kiedyś leniwe z manną i były dobre, Twoje kluseczki na pewno są pyszne :)
Iwusia 19.02.2014 22:55
bardzo fajny przepis
Beatris 19.02.2014 15:13
Wszystkie kluski mile widziane... Takich jeszcze nie jadłam, koniecznie muszę wypróbować przepis:)
Rafał10 19.02.2014 12:22
koniecznie muszę wypróbować :)
Magda24 19.02.2014 12:18
kusi mnie ten przepis szybki i pyszny
radziu1 19.02.2014 11:21
proste,smaczne i syte.warto zjeść
babajaga1969 19.02.2014 11:05
podoba mi się ten przepis - lekkie i smaczne muszą być
Piotr-21 19.02.2014 11:00
bardzo smaczne
Barbara/zuza22_85 19.02.2014 10:24
musze takie zrobić
pawel123 19.02.2014 10:03
smakołyki pycha
Gracer 19.02.2014 09:54
smacznie u Ciebie
Romanowka 19.02.2014 09:41
bardzo podoba mi się ten przepis, lekka odmiana na talerzu w kategorii "kluski"
Wiesława1 19.02.2014 09:37
pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak