Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Białe kiełbaski z boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białe kiełbaski parzone 4
gouda 10dag
olej 2łyżki
czosnek 1ząbek
Papryka słodka mielona Prymat 1łyżka
wędzony boczek 10dag (chudy)

Przepis i sposób przygotowania na: Białe kiełbaski z boczkiem

Nacinamy kiełbaski w odstepach co 2cm.Wędzony boczek oraz żółty ser kroimy w paski długosci 3cm i szerokosci 2cm.W kazde naciecie wkładamy po jednym kawałku żółtego sera i wedzonego boczku.Tak przygotowane kiełbaski smarujemy olejem wymieszanym z rostartym czosnkiem i papryka.Grillujemy okolo 15minut ,najlepiej na tacce aluminiowej,aby roztapiajacy sie ser nie kapał na wegiel.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa111 29.09.2011 14:12
pyszne takie kiełbaski ,zimą robię takie w piekarniku
Krystyna32 23.03.2011 12:51
świetny przepis !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak