Białe kiełbaski w miodzie i piwie

Białe kiełbaski w miodzie i piwie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białe kiełbaski

    20 g (sojowe)
  • cebula

    2 duże
  • sos sojowy

    2 łyżki
  • olej rzepakowy

    2 łyżki
  • miód lipowy

    2 łyżki
  • cukier palmowy

    1 łyżka
  • piwo jasne

    300 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebule kroimy w piórka. Do miski wlewamy sos, olej, piwo, dodajemy miód, cukier palmowy i dokładnie łączymy wszystkie składniki.
Marynatę dodajemy do cebuli.
Kiełbaski nacinamy w poprzek, nie za głęboko, by nie popękały podczas pieczenia.
Cebulę wraz sosem przelewamy do naczynia żaroodpornego, układamy kiełbaski i zapiekamy 45-50 min w temperaturze 190°C. Pod koniec na 5-10 min można włączyć termoobieg.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jejkuchnia 25.03.2018 20:24
Białe kiełbaski pieczone są pyszne!
bietka 22.03.2018 14:13
Wyglądają smakowicie ::)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat