Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Białe gazpacho

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana
jogurt naturalny

Przepis i sposób przygotowania na: Białe gazpacho

SKŁADNIKI: 2 średnie świeże ogórki, 2 roztarte ząbki czosnku, 470 ml kwaśnej śmietany, od pół do 3 szklanki jogurtu naturalnego, sól i pieprz do smaku, od 1 do 1 szklanki bulionu z kurczaka w razie potrzeby, 3 krople tabasco, posiekana cebulka dymka i natka pietruszki. Do podania: podsmażone migdały.

SPOSÓB WYKONANIA: Obrać ogórki. Zmiksować. Dodać czosnek, kwaśną śmietanę, pół szklanki jogurtu, sól, pieprz. Zmiksować. Jeśli zupa jest za gęsta to rozcieńczyć ją resztą jogurtu lub bulionem. Dodać tabasco, ewentualnie jeszcze raz doprawić. Schłodzić w lodówce przez noc. Gazpacho podawać posypane dymką, natką i migdałami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 25.12.2012 23:03
mniammmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak