Przepis i sposób przygotowania na: Białe Brownie z malinami
Stopić białą czekoladę w kąpieli wodnej. Wystudzić, przelać do naczynia i wymieszać z masłem na średnich obrotach. W innym naczyniu zmiksować jaja z cukrem. Wlewać cienką stróżką do masy maślano - czekoladowej, dodać mąkę i proszek do pieczenia. Wsypać garść suszonych porzeczek (opcjonalnie lub można dodać kilka pokrojonych drobno żurawin, to sprawi, ze ciasteczka mają fajny kwaskowaty smak). Ciasto nakładać do silikonowej formy na muffiny do połowy wysokości. Piec w 170 stopniach ok 15 minut. Jeśli pieczenie będzie w metalowe należy wysmarować formę i oprószyć kaszą manną.
Ciasteczka są bardzo słodkie dlatego ja dodałam suszonych porzeczek do nabycia w sklepie ze zdrową żywnością. I jest to bardzo dobry dodatek przynajmniej dla mnie. Ciasteczka są pyszne a dodatek malin, truskawek czy wiśni w sezonie jest obowiązkowe.
Z podanej ilości wyjdzie ok 8 ciasteczek.