Biała zupa czosnkowa

Biała zupa czosnkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płatki migdałowe

    150 gram
  • czosnek

    2 ząbki
  • chleb

    150 gram
  • biały ocet winny

    6 łyżek
  • olej

    3/4 szklanki
  • bułka

    2 kromki
  • winogrona zielone

    200 gram
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Biała zupa czosnkowa

Chleb namaczamy w wodzie, po czym wyjmujemy go i odciskamy. Czosnek i płatki migdałowe miksujemy, dodajemy ocet, olej i sól. Zupę wlewamy do miski i schładzamy przez dwie godziny. Przed podaniem dodajemy obrane ze skórki winogrona oraz grzanki z bułki pokrojonej w kostkę i usmażonej na oleju.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

szajba2 31.03.2011 16:39
za cienka dla mnie
adam1f 01.03.2011 21:29
super
Barbara55 23.01.2011 14:52
całkiem ciekawa
kielcok1 19.01.2011 14:21
oryginalna ta zupa
remprzem 22.04.2010 20:27
Dziś wypróbowałam i naprawdę super - polecam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat