Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała zupa czosnkowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płatki migdałowe 150 gram
czosnek 2 ząbki
chleb 150 gram
biały ocet winny 6 łyżek
olej 3/4 szklanki
bułka 2 kromki
winogrona zielone 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Biała zupa czosnkowa

Chleb namaczamy w wodzie, po czym wyjmujemy go i odciskamy. Czosnek i płatki migdałowe miksujemy, dodajemy ocet, olej i sól. Zupę wlewamy do miski i schładzamy przez dwie godziny. Przed podaniem dodajemy obrane ze skórki winogrona oraz grzanki z bułki pokrojonej w kostkę i usmażonej na oleju.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szajba2 31.03.2011 16:39
za cienka dla mnie
adam1f 01.03.2011 21:29
super
Barbara55 23.01.2011 14:52
całkiem ciekawa
kielcok1 19.01.2011 14:21
oryginalna ta zupa
remprzem 22.04.2010 20:27
Dziś wypróbowałam i naprawdę super - polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak