Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała z dziczyzny

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dziczyzna 2 1/2 kg
boczek surowy 1 1/2 kg
łopatka bez kości 1 kg
Owoc jałowca cały Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat 4 łyżeczki
czosnek 2 główki
sól 9 dkg
Majeranek suszony Prymat 5 łyżek
woda zimna 500 mililitrów

Porada

Mrożę kiełbasę surową, w małych paczkach, parzę przed podaniem.

Przepis i sposób przygotowania na: Biała z dziczyzny

Jelita zalać wodą, odstawić co najmniej na 2 godziny, wymieniać wodę przynajmniej 3 razy.
Po tym czasie dokładnie przepłukać wodą.
Boczek, łopatkę skręcić przez maszynkę,
Wszystkie ziarna i czosnek z dodatkiem 50 mililitrów wody, rozdrobnić blenderem.
Mięso przełożyć do dużej miski, dodać przyprawy z blendera, sól, majeranek, resztę wody, dokładnie wyrobić mięso, na gładką masę.
Nadziewać flaki za pomocą nasadki do maszynki. Formując kiełbaski długości około 10 - 15 centymetrów.
Parzyć w temperaturze 85 stopni około 20-30 minut.
SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 27.01.2016 08:53
świetna kiełbaska
IwonaKa 18.12.2015 23:13
na pewno pyszna choć jeszcze nie jadłam z dziczyzny
Kolorowa 07.12.2015 20:35
fantastyczna kiełbasa ;)
IZABELA29 07.12.2015 18:57
fajna kiełbaska
Bernadeta1 07.12.2015 18:12
ślinka leci na widok takiej domowej kiełbaski

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak